Hasanpaşa Köftesi
4 patates
3 ince dilim bayat ekmek, ıslatılıp sıkılmış
2 soğan, ince doğranmış
2 yumurta
tuz
karabiber
500 g kıyma
¼ bardak süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
1,5 bardak su
Patatesleri haşlayın.
Islatılıp sıkılmış ekmek içini, ince doğranmış soğanı, 1 yumurtayı, 2 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi kıymayla birlikte 2-3 dakika yoğurun. 12 parçaya bölüp yuvarlayın ve ortalarını elinizle bastırarak çukur tabak şekli verin.
Tepsiyi sıvıyağ ile yağlayıp köfteleri dizin. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişirin.
Süt ve tereyağını birlikte ısıtıp haşlanmış patatesle birlikte iyice ezin. Kalan tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Püreyi kaşıkla ya da krema şırıngasıyla köftelerin üzerine bölüştürün.
Salça ile suyu ezip kaynayana dek ısıtın. Köftelerin aralarından tepsiye döküp fırında 10 dakika daha pişirin