MALZEMESİ
Sepet için:
3 adet iri boy patates
21 adet kürdan
2 bardak sıvıyağ
İçi İçin;
Haşlanmış sosis
Turşu
Haşlanmış mısır
TARİF
Büyük boy patatesleri yıkayıp soyun. Uç kısmından kalınca bir adet halka kesin. 7 adet kürdanı halkanın etrafına eşit aralıklarla dik vaziyette saplayın. Patatesi kalem kalınlığında kopartmadan dikkatlice şerit halinde soyun. Kürdanla tutturulan patatesin alt kısmından başlayarak sepet örer gibi kürdanların aralarından geçirerek örün. Çukur bir tencerede sıvıyağı kızdırıp patates sepetlerini kızartın. İçlerini haşlanıp doğranmış sosis, turşu ve mısır ile doldurup servis yapın. Dilerseniz sepetlerin içini damak tadınıza uygun başka malzemelerle de doldurabilirsiniz.