Meqan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
PortailAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 İstanbul Pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
PaRaGRaF
Admin
Admin
PaRaGRaF


Mesaj Sayısı : 143
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 14/12/07

İstanbul Pilavı Empty
MesajKonu: İstanbul Pilavı   İstanbul Pilavı Icon_minitimeSalı Nis. 15, 2008 6:32 pm

İstanbul Pilavı

½ su bardağı bezelye, haşlanmış
1 ½ tatlı kaşığı safran
1 bütün göğüs tavuk
1/3 su bardağı badem,kabuğu soyulmuş
1/3 su bardağı antep fıstığı, kabuğu soyulmuş
2 ½ tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı pirinç
2 tavuk ciğeri
4 su bardağı su
6 çorba kaşığı margarin
Tavuğu yıkayın, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin, kemiklerini ayırıp didikleyin. Ciğeri 1 santimetreküp irilikte doğrayın, kabukları soyulmuş bademi ve ciğeri margarinle sote yapın.

Pirinci yıkayın, süzün. Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamlayın, safran, badem,ciğer ve kalan tuzla birlikte pirince katın. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin.

Pişme süresi dolmadan 5 dakika önce tavuk eti ve bezelyeyi katın. Üzerine pamuklu bez koyup 20 dakika dinlendirin. Kabuğu soyulmuş fıstığı pilava ekleyip karıştırın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://10atl2.yetkin-forum.com
 
İstanbul Pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Meqan :: Sohbet - Yaşam :: Yemek TarifLeri / Eat DescRiptioN ( Yeni )-
Buraya geçin: