İstanbul Pilavı
½ su bardağı bezelye, haşlanmış
1 ½ tatlı kaşığı safran
1 bütün göğüs tavuk
1/3 su bardağı badem,kabuğu soyulmuş
1/3 su bardağı antep fıstığı, kabuğu soyulmuş
2 ½ tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı pirinç
2 tavuk ciğeri
4 su bardağı su
6 çorba kaşığı margarin
Tavuğu yıkayın, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin, kemiklerini ayırıp didikleyin. Ciğeri 1 santimetreküp irilikte doğrayın, kabukları soyulmuş bademi ve ciğeri margarinle sote yapın.
Pirinci yıkayın, süzün. Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamlayın, safran, badem,ciğer ve kalan tuzla birlikte pirince katın. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin.
Pişme süresi dolmadan 5 dakika önce tavuk eti ve bezelyeyi katın. Üzerine pamuklu bez koyup 20 dakika dinlendirin. Kabuğu soyulmuş fıstığı pilava ekleyip karıştırın.